De taxatie

Snel uw taxatierapport in bezit (onze werkwijze)

  • Per e-mail bericht bevestigen wij de ontvangst van uw aanvraag (nadat u ons contactformulier heeft ingevuld).
  • Binnen 24 u. na de aanvraag wordt u benaderd voor het maken van een afspraak,  en ontvangt u een bevestiging van de opdracht/afspraak.
  • In geval van een aan te kopen woning die wij voor u moeten taxeren zal de taxateur contact opnemen met de huidige eigenaar of de verkopende partij.
  • Indien een verbouwing moet worden opgenomen en een rapport met 2 waarden moet worden opgemaakt (voor- en na verbouwing), zijn de meerkosten + € 35,-.  
  • Binnen 3 werkdagen, na de taxatie, ontvangt u van ons uw taxatierapport digitaal op uw e-mail adres en, indien u dat wenst, een papieren ingebonden exemplaar ( € 12,50 incl. Btw en verzendkosten) wat aan u wordt toegestuurd.   
  • Als u het taxatierapport nog veel sneller wilt ontvangen, kan u een spoedopdracht plaatsen. Indien mogelijk, zelfs binnen 36 u (+ € 35,- incl. BTW).
  • Samen met uw taxatierapport ontvangt u onze factuur, die u binnen 10 werkdagen dient te voldoen.
  • Indien er niet aan de betalingstermijn gehouden wordt,  komt er € 30,- (incl. Btw) bij aan aanmaningskosten.
  • De annuleringskosten voor taxatie/validatie zijn € 75,- incl. btw.

Hypotheek

Wanneer u een huis koopt heeft u in de meeste gevallen een hypothecaire geldlening, kortweg hypotheek genoemd, nodig. Een hypothecaire geldlening is een geldlening waarbij uw woning of bedrijfspand als onderpand dient. U geeft de bank hypotheek en de bank neemt hypotheek op uw onroerende zaak. Het is dus van groot belang dat een taxatie voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening
zorgvuldig wordt uitgevoerd. Meierij Taxatie Service zorgt voor een degelijk en goed onderbouwd taxatierapport voor een redelijke prijs,
welke door alle Nederlandse Financiële Instellingen wordt geaccepteerd.

Aan- of verkoop beslissing

Indien u overweegt om een woning of bedrijfspand te kopen of te verkopen kan het in veel gevallen nuttig zijn om van te voren te weten wat het pand waard is zodat u, als u met een ver/koper of makelaar moet onderhandelen goed voorbereid bent. Na de definitieve aankoop kan de taxatie dan (onder bepaalde voorwaarden) weer gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening.

Fiscale zaken

Voor het bepalen van de waarde van uw onroerende zaak voor fiscale zaken kunt u ook Meierij Taxatie Service inschakelen, bijv. bij beëindiging van uw bedrijf, verandering van box, bezwaar onroerende zaak belasting (WOZ), Successierechten etc.

Echtscheiding

Samen een huis kopen is een leuke en spannende bezigheid maar het komt nu eenmaal voor dat de droom die men voor ogen heeft anders uitpakt dan verwacht en men besluit uit elkaar te gaan. Als één van de twee in de woning wil blijven wonen en de ander in dat geval wil uitkopen, is het van groot belang dat de verdeling eerlijk gebeurd en dat beide partijen er een goed gevoel aan overhouden. Met een taxatie rapport van Meierij Taxatie Service voorkomt u in veel gevallen een nare situatie, het is tenslotte al vervelend genoeg. De taxatie kan dan (onder bepaalde voorwaarden) weer gebruikt worden bij het verkrijgen van een nieuwe hypothecaire geldlening.

Boedelscheiding i.v.m. overlijden

Als er in de familie een overlijden plaats vindt en in de erfenis is onroerend goed aanwezig, is het zinvol om de waarde te laten bepalen door een taxateur om eventuele onenigheid in de familie te voorkomen en de boedel zo eerlijk mogelijk te verdelen. Deze taxatie is in veel gevallen ook nodig voor het vaststellen van het bedrag dat aan successie betaald moet worden.